Aktuelno

PRIČE IZ ORDINACIJE – ŠALJIVA STRANA IMPOTENCIJE

Stručni konsultant: Dr Gordan Popović


Ovih par interesantnih pričica potiču iz prostorija urološke ordinacije POTENCIJAL i ovom prilikom želimo da se zahvalimo Dr Gordanu Popoviću i Dr Vojislavu Savoviću što su ih podelili sa nama.

Od 1992. godine do danas, Dr Gordan Popović je lečio preko 12 000 pacijenata koji su imali problema sa potencijom. Evo kako on komentariše utiske iz proteklih petnaest godina:

"Svaki pacijent je čovek sa svojom životnom pričom. A svaka priča je priča za sebe. Ima i nekih jako neobičnih. Ipak, posle tolikog iskustva praktično nema više ni jedne priče koja, ma kako čudna bila nije već ispričana u prostorijama moje ordinacije.
Ovo je svakako ohrabrenje za mnoge muškarce koji imaju osećaj da se baš njima i nikome drugome ne dešava ono što im se dešava. Dakle mesta za stid nema.
Evo nekoliko zanimljivih i neobičnih priča. Ipak sam ih izabrao jer su zapravo jako česte."


 

Priča o "vezanom" penisu (ili, mogu samo sa jednom i nijednom više)

 

Pacijent tridesetih godina je stigao u našu ordinaciju vidno zbunjen. U velikom čuđenju je počeo da nam objašnjava o čemu se radi:
-Doktore, mene su vezali! Jedino me čudi što do sada niko nije uspeo da me razveže. Bio sam kod trojice što skidaju te vradžbine mnogo dobro, ali ništa. Znam da vi ne znate te stvari, al kažem ajde da probam i kod vas.
-Ko vas je vezao? Kako mislite vezao?
-Kako ko? Pa bivša žena! Ona je iz tih krajeva. Navračala mi je nešto i urekla me da mogu samo sa njom. Rekla mi je to! I stvarno probao sam sa dve - obe mlade, lepe i ništa! Ko da je mrtav! Sada imam jednu devojku sa kojom se zabavljam, ali ni sa njom ne mogu. Znam da nisam slučaj za vas. Možete li išta da uradite?
Da nam ništa ne bi promaklo uradili smo odgovarajuću dijagnostiku i potom odabrali sredstvo koje je ovom čoveku omogućilo da isto veče ima odnos sa svojom devojkom i kako sam kaže, bili su prezadovoljni i on i ona.
Ostalo je jedino nerazjašnjeno dali je ovaj čovek otišao ubeđen da smo lekari koji se odlično razumeju u vradžbine ili je shvatio da savremena medicina ima realna objašnjenja i za ovakve pojave.


 

VEP aparat-diskretniji nego što smo mislili

 

Poznato je da se VEP aparat može koristiti na dva načina. Trenutno se erekcija može postići upotrebom aparata pre seksualnog odnosa i za to je potrebno oko jednog minuta vremena. Potom s aparat skida i pristupa se odnosu. Druga mogućnost primene je VEP trening kojim se postižu dugoročni efekti na potenciju i veličinu penisa.
Primenu pred odnos smo obično savetovali ljudima koji su u braku ili imaju dužu i stabilnu vezu, jer je, po prirodi stvari partnerka morala da vidi tu pripremu. Pa nam čitava stvar nije delovala pogodno-na primer u situaciji kada muškarac treba da ima po prvi put odnos sa nekom partnerkom.
Međutim da to ne mora da bude tako razjasnio nam je jedan pacijent 40-tih godina. Evo šta nam je ispričao:
-Da li radite redovno treninge VEP aparatom i uzimate terapiju koju smo vam preporučili?
-Da, sve kao što ste mi rekli - i nije loše! Malo, malo pa imam novu devojku.
-Šta koristite u takvim situacijama, tablete koje smo vam dali?
-Pa da, ali koristim i VEP!
-Kako mislite, prvi put ste sa nekom partnerkom i odmah VEP?
-Naravno. Ne prave nikakvo pitanje, bitno je da su zadovoljne. Ali ponekad napravim i caku. Odem do kupatila, cap, cap, napumpam i vratim se. Gumica se ne vidi previše a i ako je primeti ja kažem da je stavljam da bi duže trajao odnos. I sve bude super a ona nema ni pojma da je glavnu stvar odradio VEP!


 

Zabranjeno voće (ili, mogu sa svakom samo sa njom ne)

 

Pre nekog vremena u ordinaciju nam je došao pacijent vidno uzrujan i očigledno na kraju živaca. Bio je to mladić odsvojih 28 godina, visoko obrazovan, naočit i materijalno vrlo dobro situiran. Po svemu sudeći, devojke koje bi odbile da budu sa njim bile bi u manjini u odnosu na one druge. I zaista...
-Doktore, meni ništa nije jasno. Nikada nisam imao problema sa potencijom. Sticajem okolnosti simpatičan sam devojkama i moram priznati, ja to i koristim. Ne znam sa koliko sam ih bio u životu. Stotine i stotine su u pitanju. I uvek je bilo bez greške. Nikada nisam imao stalnu vezu, a i zašto bih. Međutim, upoznao sam pre 4 meseca jednu malu koja mi se strašno sviđa. Dugo smo samo izlazili, a onda kada smo rešili da imamo odnose – katastrofa! Potpuni promašaj. Nije hteo ni da mrdne. Kakva je to bruka bila! Sutra sam probao sa drugom devojkom sa kojom se viđam povremeno, i sve je išlo kao i uvek. Oda tada sam nekoliko puta pokušavao sa onom prethodnom i uvek isto – totalni promašaj.
 Šta to može da bude, baš kod one do koje mi je najviše stalo ne ide, a sa svim drugim devojkama kao od šale? Imam sve u životu a jedino što želim ne mogu da imam!
Zaista liči kao da se umešao prst sudbine u čitavu priču. Međutim ovo je prilično čest slučaj, imamo mnogo pacijenata u sličnoj situaciji.
Naravno, ubrzo smo i ovom mladiću omogućili da ima "ono što najviše želi", a pride je dobio i suprugu. Naime njih dvoje su već par meseci u braku i očekuju prinovu!


 

Inekcije -   u kolima!

 

Injekcije koje se daju u bočnu stranu penisa predstavljaju sjajno sredstvo za postizanje erekcije i mnogi naši pacijenti ih sa zadovoljstvom koriste neki povremeno a neki stalno.
Opet jedni kažu partnerki za njih a drugi ih koriste u "tajnosti". Šta znače praksa i pzitivan stav saznali smo iz priče ovog pacijenta:
-Kako napredujete sa korišćenjem injekcija? Videli ste da je vrlo jednostavno?
-Super je. Evo baš sam sinoć imao akciju sa novom devojkom i to u kolima.
-Da li je pravila neko pitanje oko injekcije?
-Ma nije ona imala pojma za injekciju!
-Kako mislite - dali ste sebi injekciju u kolima u kojima se nalazila devojka i ona to nije primetila?
-Baš tako, za sekundu sam se okrenuo na drugu stranu i boc – gotovo!
Bilo je to iznenađenje i za nas. Uvek objašnjavamo pacijentima da je davanje injekcija jednostavno, ali čak ni mi nismo bili toliki optimisti. Dakle, malo spretnosti i optimizma i sve je moguće!


 

Mlada "ženska" - od 68 godina!

 

Ova anegdota govori o relativnosti našeg poimanja stvarnosti. Radilo se o telefnskom razgovoru.
-Dobar dan, Potencijal?
-Da, izvolite.
-Ovde jedan stariji gospodin iz Beograda. Imam nekih problema sa potencijom pa sam hteo da zakažem razgovor kod vas da vidimo da li možete da mi pomognete.
-Nema problema, kada bi vam odgovaralo da dođete?
-Što pre doktore, situacija je hitna.
-Zbog čega?
-Pojavila mi se šansa kod jedne devojke i to moram da iskoristim što pre! Šteta bi bilo da to propustim devojka je mlada i lepa ko lutka – tek joj je 68-osma!
-...???
Kasnije se ispostavilo da se zaista radilo o "devojci" koja je bila 20 godina mlađa od ovog gospodina. Naime, on je imao 88 godina.